Het blog van Toyota


Toyota robot maakt leven oorlogsveteraan aangenamer

toyota_robot

Maak kennis met Romy Camargo, een Amerikaanse oorlogsveteraan. Hij houdt er een ochtendritueel op na net als iedereen. Hij wordt wakker, staat op, drinkt wat en nuttigt een ontbijt. Maar omdat Romy vanaf de nek verlamd is, krijgt hij hulp. Die hulp komt van een Toyota robot.

toyota_robot

Hele familie Toyota robots

Romy krijgt dagelijks assistentie van een Toyota robot, de ‘Human Support Robot’ oftewel HSR. Dankzij Romy konden we de eerste proefperiode met de HSR in een Amerikaans huishouden succesvol afronden. De Toyota robot maakt deel uit van een hele familie Toyota robots. Die ontwikkelen we om mensen te assisteren bij hun dagelijkse activiteiten. Hierbij ligt de focus op ouderen en hulpbehoevende mensen, zoals Romy.

Lees ook: deze Toyota robot helpt mensen weer lopen

toyota_robot

Kwaliteit van leven verbeteren

De Toyota robot HSR hielp Romy waar hij maar kon. Hij opende deuren en haalde en overhandigde flesjes water en snacks die in huis waren. Het doel was Romy iets van zijn onafhankelijkheid terug te geven en de kwaliteit van zijn leven te verbeteren. Hoe dat eruit ziet, kun je in de volgende video zien:

Mobiliteit op maat

Prachtig initiatief nietwaar? Bij Toyota willen we als het even kan de levens van mensen verbeteren. Bijvoorbeeld door mobiliteit op maat te bieden. Of dat nou op de snelweg, in de stad of zelfs in je woning is. Hier horen huisrobots bij. Een Toyota huisrobot assisteert mensen die hulpbehoevend zijn, zoals Romy, maar kan bijvoorbeeld ook assisteren bij het uit bed tillen van zieken – 70% van alle verpleegkundigen ervaart rugklachten als gevolg hiervan.

Lees ook: echt, deze Toyota robot wil ook jij hebben

Onbetaalbaar

Zo’n handige slimme Toyota huisrobot is in figuurlijke zin onbetaalbaar. De reactie van Romy toen hij voor het eerst de HSR zag, spreekt boekdelen: “Toen ik de bezorgdoos uitpakte en de HSR zag, wist ik meteen dat we aan een nieuw hoofdstuk van huisrobots zouden beginnen. Een hoofdstuk waarin robots hulpbehoevende mensen zoals ik van dienst zijn. Iets wat de wereld echt verandert.”

Leer de Toyota robot HSR nog beter kennen

2 reacties over “Toyota robot maakt leven oorlogsveteraan aangenamer”

  1. @Andries; Bedankt voor de complimenten. We doen ons best. 🙂 Groet, Frank.

  2. Andries schreef:

    Toyota waarschijnlijk het meest sociale en milieuvriendelijke automerk.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.