Le Mans 2017: Toyota verpulvert baanrecord!

le_mans_2017

Zaterdag 17 juni 2017 om 15:00 uur is het zover: de 24 uur van Le Mans! We hebben nu al geschiedenis geschreven door het baanrecord te verbreken! Waar kun jij het grootste autosportevenement van de wereld volgen?

Nieuw record

Voordat de 24 uur van Le Mans begint, zijn er kwalificaties om te bepalen wie vooraan het startveld mag staan. En tijdens een van de kwalificaties reed Toyota coureur Kamui Kobayashi de ongelooflijk snelle rondetijd van 3.14,791 minuten! En dat, dames en heren, is een nieuw record op het beroemde circuit van Le Mans! Hij verbeterde het oude record – dat op naam stond van een Porsche-coureur – met ruim 2 seconden!

Miljoenen televisiekijkers

De Franse stad Le Mans is één keer per jaar het centrum van de autosport. Al sinds 1923 wordt hier de beroemde 24 uur van Le Mans verreden. Dit keer vindt de race plaats op 17 en 18 juni. Reken op honderdduizenden toeschouwers plus miljoenen televisiekijkers wereldwijd!

le_mans_2017

Le Mans 2017 spannender dan ooit

Je kunt de race van begin tot eind volgen op RTL7. Op de site van de televisiezender vind je een uitgebreide preview waarmee je helemaal in de stemming komt. Hou je van races? Dan moet je simpelweg de 24 uur van Le Mans gezien hebben! Vooral omdat Le Mans 2017 spannender dan ooit belooft te worden.

toyota_le_mans_2017

3X Toyota TS050 HYBRID

Toyota doet mee in de hoogste klasse van de race, de LMP1-klasse. In deze klasse gaan we de strijd aan met vooral Porsche, het merk dat de meeste Le Mans-overwinningen op zijn naam heeft staan. Dat we willen winnen, mag duidelijk zijn. Vandaar dat we met 3 exemplaren van de Toyota TS050 HYBRID aan de start verschijnen.

24 uur vol aan de bak

Die Toyota TS050 HYBRID is sneller dan ooit tevoren! De eerste 2 races uit het WEC 2017 (World Endurance Championship) waaronder de 24 uur van Le Mans valt, wonnen we. Zowel op Silverstone als op Spa-Francorchamps waren we de snelste. Maar dat was 6 uur racen. Nu moeten we 24 uur vol aan de bak!

Poleposition in handen

We beginnen helemaal vooraan het startveld, want door onze goede kwalificaties hebben we de poleposition voor Le Mans 2017 in handen! En ook de 2de en 4de startplek is voor ons. Vanaf de derde plek vertrekt Porsche. Spannend dus! Want poleposition is geweldig, maar 24 uur racen is lang, heel lang.

Volg Toyota Nederland op Le Mans 2017

Op Twitter (@ToyotaNL) en Instagram (@toyotanederland) kun je ons volgen tijdens Le Mans 2017. We tweeten als er iets belangrijks in de race gebeurt en maken Instagram Stories. Zo is het toch een beetje alsof je er zelf bij bent! Nog leuker wordt het met de officiële app van de 24 uur van Le Mans (24h Le Mans). Dankzij de on-board camera’s is het alsof je zelf achter het stuur van de Toyota TS050 HYBRID zit!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.