Toyota waardevolste automerk, maar hoeveel?

waardevolste automerk

Het waardevolste automerk ter wereld is Toyota. Maar heb je enig idee hoe hoog onze merkwaarde is? Hint: als je denkt aan een bedrag met zes nullen achter de komma, zit je te laag.

Ruim 50 miljard dollar

Toyota Motor Corporation is maar liefst 50.291.000.000 dollar waard, oftewel ruim 50 miljard dollar. WOW! Daarmee zijn we het waardevolste automerk ter wereld, aldus Interbrand. Dit gerenommeerde merkenadviesbureau uit New York is met ruim 30 vestigingen verspreid over 25 landen het grootste ter wereld (bron: Wikipedia).

14de keer op rij

Elk jaar bepaalt Interbrand de ‘Best Global Brands’, een lijst van 100 merken gerangschikt naar merkwaarde. En Toyota is voor de 14de keer op rij het waardevolste automerk van de wereld! Overall gezien staan we op de zevende plaats, achter andere grote namen als Apple (plaats 1), Google (2), Coca-Cola (4) en Samsung (6). Het tweede automerk op de lijst is Mercedes op nummer 9. Tesla staat op nummer 98.

Check de volledige lijst

prius_veilige_gezinsauto

Grote stappen

Dat Toyota het waardevolste automerk van de wereld is, is deels te danken aan onze modellenstrategie. ‘Toyota heeft over de hele wereld een ruim aanbod aan modellen en maakt grote stappen in de ontwikkeling van eco-cars die helpen de wereld een stuk schoner te maken’, aldus Interbrand op zijn site.

De ‘Best Global Brands’ wordt wetenschappelijk onderbouwd aan de hand van 3 belangrijke parameters:

  • de financiële prestaties van de producten en diensten van het merk in kwestie
  • de rol die het merkimago speelt in het aankoopproces van de consument
  • in welke mate het merk de bedrijfswinst veilig stelt

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.