Toyota waterstofauto: is waterstof dé brandstof van de toekomst?

Toyota_waterstofauto - Toyota blog

Is waterstof de brandstof van de toekomst? En verdwijnt benzine van de markt? Julien Roussel van Toyota Motor Europe is projectleider van de Toyota waterstofauto Mirai en gunt ons een blik in de toekomst.

Op de vraag of waterstof de nieuwe benzine is, antwoordt Julien: “Waterstof zal andere brandstoffen niet domineren, maar ernaast bestaan. Het is een van de puzzelstukjes van het energievraagstuk. We willen de waterstofauto neerzetten als ideaal vervoermiddel voor de langere afstanden, zeg maar rond 500 kilometer. Toyota is van mening dat elektrische auto’s zoals de Toyota i-ROAD meer geschikt zijn voor de stad.”

“Waterstofauto’s en elektrische auto’s zijn familie van elkaar. Een AYGO op waterstof zie ik niet zo snel gebeuren. Het zullen eerder bussen, vrachtauto’s en grotere personenauto’s op waterstof zijn die op de markt komen. Ook aardgas of groengas zal blijven bestaan in conventionele aandrijflijnen. Maar deze brandstoffen komen qua efficiency niet eens in de buurt van waterstof.”

Waterstof niet altijd ideaal
Ondanks de opkomst van waterstof, ziet Julien wel degelijk een toekomst weggelegd voor plug-in hybride en elektrische auto’s. “Een waterstofauto is niet in iedere situatie de meest ideale auto. Elektriciteit is bijvoorbeeld meer geschikt voor kleinere auto’s, terwijl waterstof juist beter is voor grotere auto’s en zelfs trucks.”

“Ook hoe de auto gebruikt wordt, is van invloed op welke brandstof het geschiktst is. Sommige mensen rijden enkel in de stad en zijn meer gebaat bij elektriciteit terwijl anderen langere afstanden moeten overbruggen. Dan schieten elektrische auto’s tekort en zijn waterstofauto’s de betere oplossing.”

Een reactie over “Toyota waterstofauto: is waterstof dé brandstof van de toekomst?”

  1. Harry schreef:

    We zijn te vroeg geboren!!!!!!!!!


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.