Het blog van Toyota


Toyota Yaris WRC entertaint op beeld uit World Rally Championship, WRC 2017

toyota yaris wrc

Dat rally rijden gaat ons best goed af. Dat levert niet alleen klinkende resultaten op, maar ook spectaculaire beelden van de fotogenieke Toyota Yaris WRC! Kijk en geniet mee!

We zijn net terug van de Rally van Duitsland (17-20 augustus 2017). Op de finaledag van de rally won de 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC twee etappes, in de rallywereld stages genoemd. Tijdens de gehele rally wist de Yaris WRC maar liefst vijf stages op zijn naam te schrijven!

toyota yaris wrc

6 historische rally Toyota’s

De Rally van Duitsland was alweer de tiende ronde uit het World Rally Championship (WRC). Met nog twee rondes te gaan, staan we momenteel derde in het algemeen klassement. Niet slecht voor een debutant! Oké, in het verleden deden we ook aan rally rijden – check deze 6 historische rally Toyota’s – maar dat is alweer een tijdje terug.

toyota yaris wrc

3x Toyota Yaris WRC

Aan de start van de Rally van Duitsland verschenen drie exemplaren van de Yaris WRC. Uiteindelijk finishten we als vierde, zevende en 21ste. Een rally is opgebouwd uit zogeheten stages en hiervan wonnen we er meerdere. Een stage kan net drie kilometer lang zijn, maar bijvoorbeeld ook 14 of in het geval van de Rally van Duitsland zelfs bijna 43 kilometer.

toyota yaris wrc

Prestaties verder verbeteren

De Rally van Duitsland vindt vooral op asfalt plaats. WRC-veteraan en onze teamleider Tommi Mäkinen is tevreden over de prestaties van de Yaris WRC en de coureurs. “We zijn ervan overtuigd dat onze prestaties op asfalt nu ook op een goed niveau liggen. Het ziet er goed uit voor de toekomst. De volgende rally is die van Spanje waar we hopen onze prestaties nog verder te verbeteren.”

Check de Toyota Yaris GRMN Limited Edition en verzeker jezelf van een exemplaar van deze sterkste Yaris van nu!

toyota yaris wrc

Erepodium

De Rally van Spanje vindt plaats van 5 tot en met 8 oktober 2017. Het is de elfde ronde uit het WRC 2017. Het wereldkampioenschap wordt afgesloten door de Rally van Australië, van 16 tot en met 19 november 2017. Hierna weten we of we op het erepodium van het WRC 2017 blijven staan.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.