Toyota Yaris WRC heeft een bestuurder!

toyota_yaris_wrc

De vacature van rallyrijder in de Toyota Yaris WRC is opgevuld! De Finse coureur Juho Hänninen (35) is de man die volgend jaar in de 380 pk sterke Yaris deelneemt aan het FIA World Rally Championship (WRC). Dat doet hij onder de vlag van Toyota GAZOO Racing.

Juho Hänninen kent de Toyota Yaris WRC door en door. Al vanaf het begin is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de auto. Hij heeft al duizenden testkilometers gemaakt. En hij is de officiële testrijder van de Yaris WRC. “Tel hier zijn ervaring in het wereldkampioenschap rally bij op en ik ben ervan overtuigd dat Juho de ‘best man for the job’ is”, vertelt teamleider en rallylegende Tommi Mäkinen.

tommi_makinen

Juho Hänninen (links) samen met rallylegende Tommi Mäkinen, de teamleider van het rallyteam van Toyota GAZOO Racing

Klappen van de zweep

Juho Hänninen kent de klappen van de zweep. In 2010 won hij de zware Intercontinental Rally Challenge. En een jaar later pakte hij het goud in het FIA rallykampioenschap S-WRC. Hij deed aan verschillende WRC-rally’s mee en behaalde dan mooie resultaten. Kortom: de man weet waarover hij praat. Zijn navigator wordt de 47-jarige Kaj Lindström, eveneens uit Finland. Hij moet ervoor zorgen dat Juho tijdig anticipeert op het grillige rallyparcours.

juho_hanninen

Juho Hänninen (rechts) en zijn navigator, de 47-jarige Kaj Lindström

Fenomenale auto

“Het voelt als een langgekoesterde droom die uitkomt”, vertelt Juho Hänninen. “Om samen te mogen werken met een gepassioneerd raceteam als Toyota GAZOO Racing is werkelijk geweldig. De Toyota Yaris WRC is daarbij een fenomenale auto. Ik kan niet wachten om hiermee aan de start van de eerste race in Monte Carlo te verschijnen!”

Toyota’s rijke rallyverleden

De eerste race van het FIA World Rally Championship 2017 vindt plaats in het weekend van 20, 21 en 22 januari 2017. De Yaris WRC treedt hiermee in de voetsporen van illustere voorgangers als de Toyota Corolla WRC, de Toyota Celica GT-Four en andere modellen uit Toyota’s rijke rallyverleden.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.