Toyota Yaris WRC toont snelheid in 10.000 bochten

toyota_yaris_wrc

Dat scheelde niet veel! De Toyota Yaris WRC miste in de Rally van Corsica op een haar na het podium. Als de Yaris WRC 0,1 seconde sneller was geweest, waren we op de derde plaats geëindigd!

Geweldige prestatie

Een vierde plek in de rally die ook wel de ‘rally van de tienduizend bochten’ genoemd wordt, is een knappe prestatie, vindt Tommi Mäkinen. De man kan het weten. De teamleider van Toyota GAZOO Racing is een echte rallyveteraan. Hij domineerde lange tijd het wereldkampioenschap. “Om in onze eerste rally op asfalt zo dicht bij het podium te eindigen, is een geweldige prestatie van het voltallige team”, zegt Mäkinen trots.

Lees ook: deze Yaris heeft WRC-genen!

toyota_yaris_wrc

Loodzware kilometers

De coureur die de Yaris WRC naar de vierde eindpositie reed, is Jari-Matti Latvala. De Fin belandde na de eerste stage – op de langste dag van de rally – even op de vijfde plaats, maar vocht zich met navigator Miikka Anttila knap terug en claimde die dag zijn eerste stagewinst. Na 316,80 loodzware kilometers eindigde de Yaris WRC net buiten het erepodium. Jammer! Maar omdat Latvala ook de 10,42 kilometer lange Power Stage won, behoudt hij zijn tweede plek in het rijdersklassement.

toyota_yaris_wrc

Droomdebuut

Na vier rally’s in het FIA WRC 2017 (World Rally Championship) staat ons raceteam Toyota GAZOO Racing derde in het algemeen klassement. De ruim 297 kW/380 pk sterke Toyota Yaris WRC maakte een droomdebuut in de Rally van Monte Carlo, won zelfs de Rally van Zweden en presteerde ook in de Rally van Mexico heel verdienstelijk. ‘Next stop’ is de Rally van Argentinië. Die wordt gehouden van 27 tot en met 30 april 2017.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.