Toyota zet stappen met rally rijden (video!)

Toyota gaat weer rally rijden!

We gaan weer rally rijden! Vanaf 2017 neemt Toyota deel aan het FIA World Rally Championship (WRC). De voorbereidingen zijn al in volle gang getuige een heel bijzondere foto.

Op de foto zie je van links naar rechts de volgende personen:

  • Toshio Sato van Toyota Motorsport GmbH
  • Tommi Mäkinen, viervoudig wereldkampioen rally rijden
  • Akio Toyoda, onze grote baas 😉 en stuwende kracht achter Toyota’s deelname aan het WRC
  • Koei Saga, de vicepresident van ons rallyteam

Het verhaal achter de foto

Wat is het verhaal achter de foto? Hij is onlangs genomen op Fuji Speedway, het circuit dat in de schaduw ligt van Japan’s hoogste berg, Fuji. We zien vrolijke gezichten en dat is niet voor niets. De mannen hebben zojuist hun vertrouwen in het rally avontuur van Toyota uitgesproken!

De Toyota Yaris WRC

Rijke rally verleden van Toyota

De foto vertegenwoordigt verder min of meer het startsein van de productie van de Toyota Yaris WRC (foto boven, rechts, en onder). De Yaris WRC treedt in de voetsporen van illustere voorgangers als de Corolla WRC (foto boven, links) en Celica Twin-Cam Turbo uit het rijke rally verleden van Toyota. De Yaris WRC gaat namelijk snel in productie.

De Toyota Yaris WRC in actie

Rally legende

Dat Tommi Mäkinen deel uitmaakt van Toyota’s rally avontuur is best bijzonder. De Fin heeft maar liefst 24 rally overwinningen op zijn naam staan! Hij is met recht een rally legende.

“Tommi helpt ons om nóg betere auto’s te maken”, vertelt Akio Toyoda die er persoonlijk voor heeft gezorgd dat Mäkinen naar het team kwam. “Je kunt niet zomaar een rallyauto vanaf papier ontwerpen. Je moet vanaf het eerste begin absoluut rekening houden met de verschillende ondergronden van het rallyparcours. En op dit gebied kunnen we nog heel veel leren van Tommi.”

Ongelooflijke inzet

Hoe denkt Tommi Mäkinen erover? “Het lijkt wellicht een onmogelijke opgave om vóór 2017 volledig rally klaar te zijn, maar we liggen goed op schema. Dat is vooral te danken aan de ongelooflijke inzet van alle teamleden. Er is nog veel werk te doen, maar kom maar op, het gaat ons lukken!”

Getuige de volgende video twijfelen we geen moment aan zijn woorden:

Yaris WRC testen

De volgende stap in ons rally avontuur is dat we de Yaris WRC gaan testen. Dit gebeurt in het voorjaar van 2016 in onder meer Finland. Hier is namelijk Tommi Mäkinen Racing gevestigd. Ondertussen kun je jezelf onderdompelen in de rijke autosport historie van Toyota.

Ten slotte hebben we nog een spectaculaire video van de Yaris WRC voor je!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.