TÜV: Toyota is het betrouwbaarst

Toyota_betrouwbaar - Toyota-blog.nl

 

Kijk, wij kunnen natuurlijk wel roepen dat we betrouwbare auto’s maken, maar als anderen dat doen, komt de boodschap nog beter aan. En juist daarom zijn we er zo trots op dat Toyota modellen het nieuwste betrouwbaarheidsonderzoek van de TÜV domineren.

De TÜV is de nummer 1 keuringsinstantie van Duitsland. Ieder jaar publiceert het een lijst met betrouwbaarste auto’s, onderverdeeld in leeftijdscategorieën. En dit jaar is Toyota de grote winnaar! Maar liefst 15 Toyota modellen staan in diverse categorieën in de top 10.

 • Categorie 2 t/m 3 jaar: Toyota iQ (plaats 3) en Toyota Avensis (9)
 • Categorie 4 t/m 5 jaar: Toyota Prius (1) en Toyota Auris (8)
 • Categorie 6 t/m 7 jaar: Toyota Prius (1), Toyota Verso (6), Toyota RAV4 (7) en Toyota Yaris (9)
 • Categorie 8 t/m 9 jaar: Toyota Corolla Verso (2), Toyota RAV4 (3), Toyota Avensis (5) en Toyota Corolla (8)
 • Categorie 10 t/m 11 jaar: Toyota RAV4 (2), Toyota Corolla (3) en Toyota Yaris (4)

2 keer goud
Zoals je ziet gaat de Toyota Prius er met goud vandoor. En niet één keer, maar zelfs twee keer! Het gaat hierbij om de tweede generatie met bouwjaar 2003-2009 (zie foto). Het onderstreept de kwaliteit van de auto, maar in het bijzonder van de Full Hybrid aandrijflijn.

Toyota_Prius - Toyota-blog.nlVerder verbeteren
Het is niet de eerste keer dat Toyota het succesvolste merk in het TÜV Report is. Ook vorig jaar stonden we op één. En in de twee jaren daarvoor ook. Dat wil niet zeggen dat we nu achterover kunnen leunen. We blijven werken aan het verder verbeteren van onze auto’s. Zodat jij altijd en overal kunt bouwen op je Toyota.

8 reacties over “TÜV: Toyota is het betrouwbaarst”

 1. G.W.Romijn schreef:

  Gentlemen,

  Navigatie en lange benen heeft niets met de kwaliteit van de auto te maken, hoe vervelend het ook is en zeker als het je een hoop geld kost. Ik ben zelf ook niet zo heel klein maar kan prima in mijn Toyota zitten.
  Ik heb eerst een Corolla gehad daarna een Yaris Verso en nu een Verso S.
  De Corolla was een buiten gewone goede auto, maar wat laag voor mij. De andere waren en zijn hoge instap modellen misschien wel niet moeders mooiste, maar wel geweldig in alles.
  Het zeer terecht dat Toyota dit gewonnen heeft nooit problemen mee Navigatie etc zijn voor mij hieraan onder geschikt. Andere merken hebben ook hun problemen. Mijn advies gewoon altijd Toyota blijven rijden.

 2. Loyd schreef:

  Helpt toch niets, Toyota kent geen enkele coulance voor ontevreden gebruikers van dit onbetrouwbare en gevaarlijke navigatiesysteem.

  Ik wil nog steeds een tegemoetkoming want ook ik ben bestolen van 595 euro door Toyota.
  Jammer, nog een jaartje Yaris rijden en daarna inruilen voor een nieuwe.
  Maar GEEN Toyota meer…

 3. @D. Schouten, jammer om te horen dat je niet tevreden bent over het Toyota Touch & Go systeem. Mocht ik je ergens mee kunnen helpen of heb je nog bepaalde vragen over dit systeem, neem dan even contact met mij op. Je kunt mij elke werkdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur bereiken op het gratis telefoonnummer 0800-0369, of stuur even een berichtje: http://www.toyota.nl/contact/index.tmex.

 4. D. Schouten schreef:

  Inderdaad een Toyota laat je niet in de steek, behalve de navivigatie Touch & Go. Die is GEEN Toyota kwaliteit. Onvoorstelbaar dat Toyota die levert. Wat is dat een slecht apparaat, elke nav van € 100 is beter dan deze van € 595.

 5. Arjen schreef:

  Toyota prima merk, maar net als de Vries ook 1,90. Iets meer zorg aan de stoel voor de lange mens, en zelfs de lange europeaan kan niet meer om Toyota heen. Zeker voor de kilometervreters, kan dat het verschil zijn tussen wel of niet kiezen voor Avensis.

 6. de Vries schreef:

  Prachtig resultaat Toyota! Nu jullie dit (al jaren) zo goed onder de knie hebben mogen jullie je wat mij betreft gaan concentreren op andere zaken, zoals: afwerking interieur en het plaatsen van goed meubilair. Ik met m’n 1m90 kan geen geweldige zit vinden in veel van jullie modellen. Met name de steun aan de bovenbenen ontbreekt door korte stoelzittingen en/of te vlak geplaatste stoelen.

 7. Herman schreef:

  Grote klasse! Gefeliciteerd!

 8. André de Vries schreef:

  Gefeliciteerd, geweldiger prestatie. En ook de aftersale en garantie werkt perfect.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.