Visie waterstof bezorgt Toyota unieke top 10-positie

Toyota Mirai

Toyota staat als enige automerk in de top 10 van de ‘Change the World List’ van het gerenommeerde Amerikaanse magazine Fortune. Wat houdt dit precies in?

Sterke vooruitgang

De ‘Change the World List’ bestaat uit 50 bedrijven. Niet zomaar bedrijven, maar wereldwijde innovators die sterke vooruitgang boeken wat betreft de sociale en milieu-uitdagingen waarmee de wereld van nu te maken heeft. Sterker nog: het oplossen van deze problemen zit opgesloten in de DNA van het desbetreffende bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van schone lucht.

Bekijk de volledige ‘Change the World List’ 

Volkomen onschadelijk

Je begrijpt nu dat het een hele eer is om op de lijst te staan. Het geeft aan dat je als bedrijf goed bezig bent de wereld in positieve zin te veranderen. Dat wij zelfs in de top 10 staan, heeft veel te maken met onze visie op waterstof en de Toyota Mirai, aldus Fortune. Zoals je wellicht al weet, is de Mirai ’s werelds eerste waterstofauto die als zodanig ontworpen is. Een brandstofcelauto die alleen waterdamp uitstoot. En die is volkomen onschadelijk.

Lees ook: waarom waterstof?

Toyota C-HR Auto van het Jaar 2017

Succes Toyota hybride modellen

Fortune prijst onze waterstofstrategie die moet bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. We staan voor de tweede keer in drie jaar tijd op de lijst, dit keer op de achtste plaats. Geen enkel ander automerk kan hieraan tippen. Pas op de 28ste plaats volgt een ander automerk, namelijk Volvo. Ook het succes van onze Toyota hybride modellen – zoals de Toyota C-HR Hybrid op de foto boven – heeft bijgedragen aan de goede positie op de lijst.

“We zijn enorm trots op de top 10-notering van Toyota Motor Corporation”, zegt Jim Lentz, CEO van Toyota Motor North America. “Als ’s werelds grootste autofabrikant zijn we in de unieke positie vorm te geven aan de mobiliteit van morgen. De waterstofauto Toyota Mirai leidt de weg naar een meer duurzame en schonere wereld.”

Check de toffe video van de mannen van Manners en WANT in de Toyota Mirai

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.