Verkopen Prius pieken wereldwijd

 

Toyota Prius verkopen pieken wereldwijd - Toyota-blog.nl

 

Zo dan! De verkopen van de Toyota Prius zijn gigantisch gestegen. Wereldwijd! Dus neem het ons vooral niet kwalijk dat we de champagneflessen ontkurken. Wees gerust: hierna gaan we gewoon weer aan het werk.

Op verschillende sites staat zelfs dat de Toyota Prius in de maanden januari tot en met maart met 256.930 exemplaren de meest verkochte auto wereldwijd is. Fantastisch natuurlijk, maar we willen het een en ander wel in het juiste perspectief zetten. Dit aantal moet 247.230 zijn en het gaat hier niet alleen om de Prius zoals wij hem in Nederland kennen.

Het verkoopcijfer is inclusief de verkopen van de Prius Wagon – die in Amerika al langer als Prius v leverbaar is – en de Prius c(ity). Laatstgenoemde is nog maar kort in onder meer Amerika te koop. Toch kent deze Toyota nu al de kortste statijd in de showrooms aldaar. Met andere woorden: hij vliegt als het spreekwoordelijke warme broodje over de toonbank. Vorig jaar in het eerste kwartaal stond de teller van alle Prius-verkopen nog op 109.950 stuks. Meer dan een verdubbeling dus!

Ook de Prius Plug-in Hybrid is populair in Amerika. In april werden er 1.654 van verkocht. Meer dan de Chevrolet Volt (1.462 stuks) en veel meer dan de Nissan Leaf (370 exemplaren). Volgens deze Amerikaanse site is dat vooral te danken aan de lagere aanschafprijs van de Prius Plug-in Hybrid.

Toyota Auris - Toyota-blog.nl

Auris

We zeiden het al: zelf komen we niet aan 256.930 auto’s, maar aan 247.230. Net niet genoeg voor de no. 1-postie, geven wij ruiterlijk toe. Toch is champagne op zijn plaats, want met 300.800 verkochte auto’s is een andere Toyota in het eerste kwartaal wél de meestverkochte auto ter wereld, namelijk de Corolla, die wij in Nederland kennen als Toyota Auris. Dus het goud is hoe dan ook voor Toyota!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.