Het blog van Toyota


Waterstofauto; hoe werkt het? (video Manners en WANT)

waterstofauto toyota mirai

Rijden op waterstof; nog niet iedereen snapt hoe dit werkt. Want een waterstofauto wordt ook wel een brandstofcelauto genoemd. Maar wat heeft die brandstofcel er dan mee te maken? In de volgende video gaan op initiatief van Toyota Nederland en Shell de mannen van Manners en WANT op onderzoek en wordt het haarfijn uitgelegd.

Een van de meest innovatieve auto’s op de weg

Ook Rutger Houweling van tech-site WANT (foto boven, rechts) en Leroy van den Berg van de lifestyle-site Manners waren het spoor een beetje bijster. Dus mochten ze van ons een kleine roadtrip maken met de Toyota Mirai.

Zoals je wellicht weet, is de Toyota Mirai de eerste productieauto op de markt die puur als waterstofauto is ontworpen. Een ruime sedan die rijdt als een gewone auto maar onderhuids een van de meest innovatieve auto’s op de weg is. Een auto die bovendien alleen waterdamp uitstoot.

Meer informatie over de Toyota Mirai

waterstofauto-toyota-mirai

Waterstofauto; hoe werkt het?

Hoe werkt dat rijden op waterstof nou precies? En waar kan je waterstof tanken? Nog niet op veel plekken, maar komt hier verandering in? Allemaal vragen waar je in de video van de roadtrip een helder antwoord op krijgt. Bovendien is-ie ook nog leuk om naar te kijken.

Liever lezen? Dat kan. Zowel op WANT als als Manners vind je een geschreven verslag van de roadtrip.

Het testverslag van de Toyota Mirai op WANT

Het testverslag van de Toyota Mirai op Manners

4 reacties over “Waterstofauto; hoe werkt het? (video Manners en WANT)”

  1. @Peter van de Linde, Naar welke informatie ben je precies op zoek? Op onze website hebben wij een complete pagina geplaatst met informatie over de Toyota Mirai. Neem daar gerust eens een kijkje: https://www.toyota.nl/mirai. Mocht je nog verdere vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag. Groet, Frank.

  2. @Buijsman, De Toyota Mirai is beschikbaar voor 66.107,44 Euro (exclusief BTW); BPM is niet verschuldigd. De leaseprijs bedraagt 1.299 Euro per maand (exclusief BTW), over een looptijd van 48 maanden en 20.000 km per jaar. De fiscale bijtelling is 4%. Mocht je hier nog meer vragen over hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag. 🙂 Groet, Frank.

  3. Wil graag meer informatie omtrent het rijden op waterstof.
    Vr Gr Peter

  4. Buijsman schreef:

    Wat kost een auto op waterstof om te kopen


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.