Waterstofauto Toyota Mirai legt 80.000 betrouwbare kilometers af

waterstofauto toyota mirai

Onze waterstofauto Toyota Mirai is alweer even op de markt. Een taxibedrijf uit Londen heeft de brandstofcelauto nu bijna 2 jaar in bezit. Hoe bevalt-ie?

Milieuvriendelijk

Green Tomato Cars uit Londen is een milieuvriendelijk en ethisch taxibedrijf. De onderneming heeft in de Britse metropool maar liefst 600 auto’s rijden. Hybride auto’s en zogeheten ‘zero emission’-auto’s. Auto’s die geen schadelijke uitstoot kennen, zoals onze waterstofauto Toyota Mirai. Want die mogen zonder problemen de Londense milieuzone is.

93 badkuipen

De Mirai van Green Tomato Cars heeft er inmiddels 80.000 kilometer opzitten. Zónder schadelijke uitstoot en zónder enige problemen! De Mirai is dus net zo betrouwbaar als elke andere Toyota. Het enige wat de Mirai uitstoot is water. In het geval van Green Tomato Cars circa 7.500 liter, genoeg om 93 badkuipen mee te vullen.

Theo Ellis is sinds een jaar de vaste bestuurder van de Mirai. In de video vertelt hij over de auto maar ook over de bijzondere passagiers die achterin zaten:

Dankzij Theo zijn heel veel mensen op de hoogte van het milieuvriendelijke karakter van de Mirai. Onder wie de burgemeester van Londen en actrice Pamela Anderson.

500 kilometer op één tank

Theo: “De Mirai voelt nog als nieuw. Het is een plezier om erin te rijden. Hij is makkelijk te manoeuvreren en biedt een soepele en betrouwbare rijervaring, ongeacht de weg- en weersomstandigheden. Tanken duurt niet langer dan 5 minuten. Bovendien rij ik met gemak bijna 500 kilometer op één tank.”

Gedurende de eerste 80.000 kilometer heeft de Mirai 14 uur aan de waterstofpomp gestaan. Ter vergelijk: een elektrische auto die met een speciale lader thuis opgelaad wordt zou hier 50 dagen voor nodig hebben!

waterstofauto toyota mirai

Revolutionair

“De Mirai heeft al onze verwachtingen overtroffen”, vertelt Jonny Goldstone, oprichter en CEO van Green Tomato Cars (foto boven). “Het comfort, de rijervaring, de reikwijdte en de duur van een tankbeurt; alles is revolutionair. Maar het belangrijkste is dat onze passagiers de Mirai geweldig vinden.”

Lees ook, Waterstof: hoe, wat en waarom?

(Bron: http://blog.toyota.co.uk/)

Plaats een reactie