We hebben een beetje de (Belgische) blues

Belgische blues voor Toyota GAZOO Racing op Spa-Francorchamps

Oh jee, een mineurstemming. De FIA WEC race op Spa-Francorchamps verliep voor ons niet zo goed als we gehoopt hadden. Wat ging er mis?

Gebroken wervel
Het begon natuurlijk al niet lekker toen twee dagen voor de race duidelijk werd dat Toyota coureur Kazuki Nakajima verstek moest laten gaan vanwege een gebroken wervel. Die had hij opgelopen tijdens een vrije training. Maar ook tijdens de race zelf – afgelopen zaterdag – ging veel mis.

Belgische blues voor Toyota GAZOO Racing op Spa-Francorchamps

Elektronische problemen
De Toyota TS040 Hybrid #1 reed na de eerste rijderswissel nog op de zesde plaats, vlak achter de Toyota TS040 Hybrid #2. Vanwege elektronische problemen moest auto #1 echter twee keer de pits in. Met als gevolg dat de auto terugviel naar de veertiende plek.

De Toyota #1 eindigde uiteindelijk als achtste, best een knappe prestatie gezien de opgelopen achterstand.

Belgische blues voor Toyota GAZOO Racing op Spa-Francorchamps

Belangrijkste race 
Auto #2 is als vijfde geëindigd. Dat betekent dat we na twee races met 47 punten op de derde plek in het klassement van het World Endurance Championship staan. De belangrijkste race uit het klassement komt er nog aan, de 24 uur van Le Mans.

De 24 uur van Le Mans vindt plaats in het weekend van 13 en 14 juni. En als regerend wereldkampioen WEC gaan we wederom ons uiterste best doen om op het podium te belanden.

Belgische blues voor Toyota GAZOO Racing op Spa-Francorchamps

Toshio Sato, team president Toyota GAZOO Racing: “De race op Spa-Francorchamps was enorm zwaar voor ons. We wilden veel beter presteren. Net als op Silverstone zijn onze rondetijden beter dan vorig jaar, maar het bleek in België niet genoeg om Audi en Porsche bij te benen.

Beide merken hebben fantastisch werk geleverd. Onze felicitaties gaan uit naar winnaar Audi. We gaan onderzoeken wat de oorzaak was van onze elektronische problemen en hoe we onze rondetijden verder kunnen verbeteren.”

2 reacties over “We hebben een beetje de (Belgische) blues”

  1. Vroni Shiohara schreef:

    http://www.feelingthestreet.com
    Cool Belgian musicians on-board! Support your country!

  2. paul schreef:

    was er live bij, wat een teleurstelling voor alle Toyota suporters.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.