En dit is de Toyota die het moet doen! (video)

 

Nieuwe Toyota TS040 HYBRID klaar voor jhet WEC 2015

Opnieuw wereldkampioen worden; dat kan toch bijna niet anders met deze nieuwe Toyota TS040 HYBRID? Het is aftellen geblazen tot de start van het World Endurance Championship (WEC) op 12 april 2015. Wij warmen je op met het laatste nieuws.

We voorzagen je al van beelden van het vorige, voor Toyota meer dan succesvolle, FIA WEC seizoen. Maar liefst vijf van de acht races én de wereldtitel sleepten we toen binnen. (We kunnen het niet vaak genoeg herhalen 😉 .) Reden genoeg om je verder bij te praten over het naderende nieuwe raceseizoen.

Nieuwe Toyota TS040 HYBRID voor het WEC 2015

Officiële testrace
De nieuwe Toyota TS040 HYBRID voor het WEC 2015 is voorgesteld en klaar voor de strijd. Zaterdag 28 maart moest onze raceauto meteen aan de bak. Toen vond de officiële testrace, de ‘prologue’, plaats. Het was zonnig en droog op het Circuit Paul Ricard, niet ver van Marseille. Op de foto hierboven zie je onze Toyota met links grote concurrent Audi en rechts Porsche.

Vette beats
Ruim 10.000 racefans keken hun ogen uit. De coureurs deelden handtekeningen uit. Ondertussen zweepte de Franse dj ‘The Avener’ het publiek met zijn vette beats op. De dj is dit jaar de muziekambassadeur van het WEC 2015.

Ruim 1.000 pk
Net als vorig jaar levert de Full Hybrid Toyota TS040 ruim 1.000 pk. De aandrijflijn is wel verder verbeterd. Daarom verwachten we dat de prestaties op het circuit nóg beter zijn. Wat is er verder nieuw aan de Toyota TS040 HYBRID? Komt ‘ie:

  • De luchtweerstand is verder verlaagd (o.a. door een gewijzigd front)
  • Een andere afstelling van de wielophanging vermindert bandenslijtage
  • Het gewicht is afgenomen

Nieuwe Toyota TS040 HYBRID klaar voor het WEC 2015

Voorstelrondje
Mooi moment voor een voorstelrondje. We doen vanaf 12 april (Silverstone) weer mee met twee auto’s, met elk drie coureurs. De rijders voor de #1 TS040 HYBRID zijn Anthony Davidson, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima, die voor het eerst een heel seizoen aan het WEC meedoet. Alex Wurz (foto onder, links), Stéphane Sarrazin en Mike Conway (foto onder, rechts) vormen het rijderstrio voor de #2 TS040 HYBRID.

Kamui Kobayashi, die voorheen heeft gereden voor Toyota in de Formule 1 en zijn laatste Grand Prix als zesde finishte, is voor 2015 de nieuwe test- en reserverijder.

Nieuwe Toyota TS040 HYBRID voor het WEC 2015

Nieuwe opzet
Het nieuwe seizoen van het WEC kent wat veranderingen in de opzet. Hier de vijf opvallendste wijzigingen:

  • Teams mogen gedurende het seizoen niet meer dan vijf motoren gebruiken
  • Bij de trainingen mogen niet meer dan vier bandensets (slicks) worden gebruikt
  • Tijdens de kwalificatie en de race zijn niet meer dan zes sets banden toegestaan
  • In Bahrein en Shanghai zijn acht bandensets gedoogd en elf voor de loodzware 24 Uur van Le Mans
  • Er gelden nieuwe regels voor de vorm van de luchtsplitter voor, de achtervleugel, de diffuser en de bodemplaat

Nieuwe Toyota TS040 HYBRID klaar voor het WEC 2015

Op de hoogte blijven?
De komende maanden vind je op dit blog updates over Toyota Racing tijdens het FIA WEC. Meld je op de homepage aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt een mailtje zodra een update geplaatst is!

Trouwens: op de Toyota stand op de AutoRAI staat de TS040 HYBRID! En het leuke is dat jouw naam op deze Toyota kan staan! Bezoek ons op de AutoRAI en we leggen het je allemaal haarfijn uit.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.