WEC 2017: dit is de Toyota die het moet doen!

 

toyota_raceauto_wec_2017

Vergeet Formule 1. Onthoud het WEC 2017. Ofwel het World Endurance Championship. Ons raceteam Toyota GAZOO Racing doet mee aan dit zinderende kampioenschap. En de volgende Toyota raceauto gaat de strijd aan!

Spektakel

Elke WEC-race biedt spektakel. Want in tegenstelling tot de Formule 1 waar alle deelnemers min of meer dezelfde snelheid behalen, bestaat het deelnemersveld van het World Endurance Championship uit supersnelle en iets minder snelle auto’s. En dat levert iedere race spectaculaire beelden op van langzamere deelnemers die voorbij gezoefd worden door de snellere jongens.

toyota_raceauto_wec_2017

Hoogste klasse

De nieuwe Toyota TS050 HYBRID die je hier afgebeeld ziet, is een van die snellere jongens. Deze Toyota raceauto doet mee in de hoogste klasse van het kampioenschap, de LMP1. Zijn belangrijkste taak liegt er niet om: het winnen van de 24 Uur van Le Mans. Deze legendarische race trekt elk jaar honderdduizenden raceliefhebbers. En wereldwijd zitten miljoenen mensen voor de buis. Geloof ons: als er één autorace is die je als raceteam wilt winnen, is het wel de 24 Uur van Le Mans. Vorig jaar glipte de hoofdprijs ons door de vingers. Pijnlijk. We zijn dus extra gemotiveerd om dit jaar te winnen.

Check de video ‘Toyota 30 jaar historie op Le Mans’

En vergeet niet te kijken naar deze 5 video’s over de magie van Le Mans

toyota_raceauto_wec_2017

30.000 testkilometers

Terug naar de auto: de Toyota TS050 HYBRID heeft een intensief ontwikkelingstraject doorlopen. Er zijn in totaal 30.000 testkilometers gemaakt. De direct ingespoten 2,4-liter V6-turbobenzinemotor van zijn voorganger is verder verbeterd. De motor is bijvoorbeeld voorzien van een andere cilinderkop. Een geoptimaliseerde verbrandingskamer zorgt voor een betere thermische efficiency en compressieverhouding. De V6 werkt samen met een elektromotor vóór en achter.

toyota_raceauto_wec_2017

Sneller dan Porsche

Voor de eerste keer nemen we met drie auto’s deel aan het WEC. Maar alleen tijdens de 6 Uur van Spa-Francorchamps en tijdens de 24 Uur van Le Mans in juni. De eerste race vindt plaats op 16 april 2017 op het Britse circuit van Silverstone. De proloog verliep overigens super! Deze openingsrace vond in het weekend van 31 maart – 2 april 2017 plaats op het circuit van Monza, Italië. De TS050 HYBRID maakte het snelste rondje! Sneller dan Porsche, onze enige tegenstander in de LMP1-klasse. Dat belooft wat voor Le Mans!

De Toyota TS050 HYBRID in actie zien? Dat kan op de volgende data: (De race in België is natuurlijk om de hoek!)

•    16 april – 6 Uur van Silverstone (Verenigd Koninkrijk)
•    6 mei – 6 Uur van Spa-Francorchamps (België)
•    17-18 juni – 24 Uur van Le Mans (Frankrijk)
•    16 juli – 6 Uur van Nürburgring (Duitsland)
•    3 september – 6 Uur van Mexico
•    16 september – 6 Uur van Austin (Verenigde Staten)
•    15 oktober – 6 Uur van Fuji (Japan)
•    5 november – 6 Uur van Shanghai (China)
•    18 november – 6 Uur van Bahrein

2 reacties over “WEC 2017: dit is de Toyota die het moet doen!”

  1. @Wim: Bedankt Wim. Always a better way 🙂 Groet, Ferry

  2. Wim schreef:

    Heel veel succes toegewenst.
    Op het circuit Le Mans graag een rondje langer volhouden dan vorig jaar!


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.