Het blog van Toyota


WEC 2017: snelste ronde op Spa!

toyota_wec_2017

We doen weer mee aan het World Endurance Championship (WEC 2017). De race op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps uit dit kampioenschap is een heel speciale. Want voor de eerste keer verschijnt ons raceteam Toyota GAZOO Racing met 3 auto’s aan de start!

24 Uur van Le Mans

Dat moet wel een heel mooi plaatje opleveren: 3 exemplaren van de Toyota TS050 HYBRID aan de start van de WEC race op Spa die 6 uur duurt. Normaal doen we met 2 auto’s mee. De WEC race op Spa is echter een goede voorbereiding op de race erna, de 24 Uur van Le Mans. En vooral die WEC race op Le Mans willen we winnen! Dus verschijnen we ook daar met 3 auto’s aan de start. De race op Spa is dus een mooie oefening om te kijken hoe dat gaat.

toyota_wec_2017

Snelste ronde

We zijn de race op Spa sterk begonnen. De Toyota TS050 HYBRID met nummer 7 realiseerde de snelste ronde tijdens het oefenen voor de daadwerkelijke race! Niet 1 keer maar zelfs 2 keer op rij! De eerste keer deed de hybride raceauto 1 minuut en 57,94 seconden over een rondje van net 7 kilometer. De tweede keer wist de auto hier nog iets van af te snoepen: 1 minuut en 56,36 seconden. Dat betekent dat we sneller zijn dan Porsche, onze geduchte tegenstander in het WEC 2017.

In de derde oefenrace bleek maar eens hoe snel de TS050 HYBRID is; alle drie de Toyota’s waren sneller dan de Porsches! De snelste ronde was voor de Toyota met nummer 8. Deze krachtpatser deed welgeteld 1 minuut en 55,23 seconden over 1 rondje.

toyota_wec_2017

Lagere downforce

Het was op Spa bovendien de eerste keer dat we met een nieuwe set-up van de Toyota TS050 HYBRID reden. Een set-up met een lagere down-force die ervoor zorgt dat we op de lange rechte stukken nóg sneller kunnen. Die set-up is voor de 24 Uur van Le Mans belangrijk. Dat circuit bestaat namelijk vooral uit rechte lange stukken. Tijdens de WEC race op Spa kunnen we de hogere en lagere down-force goed met elkaar vergelijken, als voorbereiding op Le Mans.

toyota_wec_2017

Verder optimaliseren

Mike Conway is een van de coureurs van de TS050 HYBRID met nummer 7: “We waren 2 keer de snelste dus dat ziet er goed uit. Maar Porsche ligt niet heel ver achter ons. Het wordt dus nog spannend. We hebben veel data vergaard en gaan de set-up verder optimaliseren voor de daadwerkelijke race.”

De 6 Uur van Spa-Francorchamps is de tweede race uit het kampioenschap WEC 2017. Hij vindt plaats op zaterdag 6 mei 2017. De eerste race op het Britse circuit van Silverstone wisten we overigens te winnen. Duimen dat dit ook voor de WEC race op Spa geldt!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.