Het blog van Toyota


WEC 2017: Toyota wint 2de race op rij! (VIDEO)

wec_2017_spa

De winst van Toyota in de openingsrace van het WEC 2017 (World Endurance Championship) was allesbehalve een gelukstreffer. Ook de tweede race op het circuit van Spa-Francorchamps hebben we gewonnen!

Aan de leiding

De WEC race op 6 mei 2017 op het Belgische circuit was een uitdagende met af en toe een gele vlag. Uiteindelijk won de Toyota TS050 HYBRID met nummer 8. De coureurs hiervan – Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima – blijven hiermee aan de leiding in het rijdersklassement. Dezelfde auto won eerder de 6 uren van Silverstone.

Voor de eerste keer in het kampioenschap sinds 2014 eindigden we behalve op de eerste plaats óók op de tweede plaats! De Toyota TS050 HYBRID met nummer 7 finishte met slechts 1,992 seconden verschil. Met recht een ‘close call’!

wec_2017_spa

Knappe prestatie

Het was een knappe prestatie van de Toyota met nummer 7. Deze auto was namelijk sneller dan de auto met nummer 8. Coureurs Mike Conway en Kamui Kobayashi reden bovendien een volledig foutloze race. Maar omdat de auto in de pitsstraat stond op het moment dat er twee keer een gele vlag de lucht in ging, verloren ze meer tijd dan de deelnemers die kort na de vlag de pitsstraat inreden. Dan geldt er op het circuit namelijk een maximumsnelheid van 80 km/uur.

wec_2017_spa

Andere set-up

Aan de start van de 6 Uur van Spa-Francorchamps verschenen voor de eerste keer drie exemplaren van de Toyota TS050 HYBRID. En met die derde auto was iets bijzonders aan de hand. Deze auto met nummer 9 racete namelijk met een andere set-up voor een lagere downforce. Die is bedoeld om op langere rechte stukken nóg sneller te kunnen racen. En laat nou de volgende én belangrijkste race van het WEC 2017 uit vooral lange rechte stukken te bestaan …

wec_2017_spa

24 uren van Le Mans

Die volgende race is de 24 Uur van Le Mans op 17 en 18 juni 2017. Dit is de race die we beslist willen winnen. Wie ons vorig jaar een beetje gevolgd heeft, weet immers hoe Le Mans toen voor ons afliep. Au, Le Mans deed ons behoorlijk pijn. Dat we nu al met de lagere downforce gereden hebben, heeft ons veel nuttige data opgeleverd. Informatie die mogelijk op Le Mans van pas komt. We tellen dus af naar Le Mans!

Check de video hoe Toyota de 6 uren van Spa-Francorchamps wint:

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.