WEC 2017: Toyota wint en maakt snelste ronde!

wec 2017 shanghai

We hebben de op een na laatste race uit het World Endurance Championship (WEC 2017) gewonnen! De Toyota TS050 HYBRID met nummer 8 finishte met ruim een ronde voorsprong op de nummer twee.

Snelste rondje

De Toyota van coureurs Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima won de race – de 6 uur van Shanghai op 4 en 5 november – en reed bovendien het snelste rondje van alle deelnemers! Het was de vierde keer dit seizoen dat we de koppositie pakten.

wec 2017 shanghai

4 gewonnen races

Het zag er eventjes naar uit dat we ook tweede zouden worden, maar de Toyota TS050 HYBRID met nummer 7 die voor deze positie in de race was, liep schade op en finishte uiteindelijk als vierde. Tot nu toe hebben we vier races uit het WEC 2017 gewonnen, net zoveel als concurrent Porsche. Echter, met nog één race te gaan, is het nu al duidelijk dat Porsche wereldkampioen is. Gefeliciteerd!

wec 2017 shanghai

Er vol tegenaan

“Om een vierde race uit het kampioenschap te winnen, is heel speciaal. We waren de snelste in de trainingsessies, pakten poleposition én we wonnen de race. Alle teamleden ontzettend bedankt voor hun tomeloze inzet! De felicitaties zijn voor Porsche. In de laatste race gaan we er weer vol tegenaan, want we willen het WEC 2017 afsluiten met winst!”, aldus Team President Hisatake Murata.

De volgende en laatste race uit het WEC 2017 is de 6 uur van Bahrein, op zaterdag 18 november 2017.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.