WRC 2017: Meet the Toyota Team

 

wrc

De eerstvolgende rally race uit het WRC 2017 (World Rally Championship) is de Rally van Finland. De Toyota Yaris WRC is natuurlijk weer van de partij, maar wie zijn eigenlijk de mensen achter onze rallysuccessen?

Droomdebuut

Wie de Yaris WRC in het WRC 2017 een beetje volgt, weet dat de 297 kW/380 pk sterke Yaris een droomdebuut maakte in de Rally van Monaco en de Rally van Zweden zelfs won. Dat doet de auto uiteraard niet alleen. Achter zijn successen gaat een heel team schuil, namelijk het rallyteam van Toyota GAZOO Racing.

yaris_wrc_rally_italie

Ongekende hoogten

Om iedereen een beetje beter te leren kennen, hebben we een korte video laten maken. Behalve een springende Yaris (‘Jumpy, Jumpy’!) zie je onder meer teamleider Tommi Mäkinen voorbij komen. Vergis je niet: deze man kan serieus rally rijden. De Fin is een van de succesvolste rally rijders uit de geschiedenis. Vier keer won hij de wereldtitel. We zijn er dus maar wat trots op dat hij de Yaris WRC tot ongekende hoogten laat stijgen, letterlijk en figuurlijk!

Yaris GRMN

Wat zeg je? Na het zien van de video wil je ook wel zo’n snelle Yaris WRC? Helaas, hij is niet te koop. Maar de Yaris GRMN is dat wel! Geïnspireerd op de Yaris WRC en met 156 kW/212 pk en een topsnelheid van 230 km/uur!

Oei, ik wil snel meer weten over de nieuwe Yaris GRMN!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.