Het blog van Toyota


Yaris GRMN: deze 4 GRMN Toyota’s gingen hem voor

yaris grmn header

De snelle exclusieve Yaris GRMN is de eerste Toyota die onder het sportlabel GRMN in Europa op de markt komt. Maar ken je de volgende 4 Toyota GRMN-modellen al?

De Toyota Yaris GRMN zie je boven links op de foto naast de Yaris WRC en Yaris Hybrid. Een exclusievere Yaris dan de Yaris GRMN is er niet. Deels met de hand gebouwd, slechts 400 exemplaren in Europa – die bijna uitverkocht zijn! – en een 1,8-liter benzinemotor mét supercharger die 156 kW/212 pk levert. Daar wordt een mens stil van, wij wel in ieder geval.

Check de Yaris GRMN op Toyota.nl en verzeker jezelf van de vetste Yaris van nu!

Hoe rijdt dat nou, zo’n Yaris GRMN? De volgende toffe video van de mannen van Top Gear geeft je een aardig idee van zijn potentie. Tip: zet je geluid aan, want de Yaris GRMN brult erop los!

Ziet er goed uit toch? De Yaris GRMN is dan ook een echte ‘hot hatch’, ontwikkeld om jou puur rijplezier te geven. Uitgevoerd in de kleuren van ons raceteam, Toyota GAZOO Racing. En met de genen van de Yaris WRC die zo succesvol meedoet aan het World Rally Championship, WRC 2017.

De Yaris GRMN is het eerste Toyota GRMN-model dat naar Nederland komt. Maar wereldwijd gingen 4 Toyota’s hem voor; ken jij ze al?

1: iQ GRMN en GRMN Supercharger

toyota iq grmn

De kleinste van het stel, geboren in 2009. Hij doet echter niet onder voor zijn grotere broers. Bijna 100 pk in een wagentje van net geen 3 meter. Verder een aangescherpt onderstel en een 6-bak. Slechts 100 stuks zijn er gemaakt. De iQ GRMN Supercharger uit 2012 is ook 100 keer van de band gelopen. Het vermogen werd verhoogd naar 120 pk. En dan te bedenken dat het wagentje nog geen 1.000 kilo weegt. Oei, oei, oei.

2: Vitz GRMN Turbo

toyota vitz grmn

Vitz? Dit is toch een Yaris? Klopt, maar in Japan heet onze succesnummer Vitz. In 2013 zijn 200 exemplaren van de hier afgebeelde Vitz GRMN Turbo gebouwd. Zijn 1,5-liter viercilinder benzinemotor met turbocharger schopt het tot 150 pk. Een aardige opmaat tot de nieuwste Yaris GRMN. Een achterspoiler, 17-inch BBS-sportvelgen, een agressief ogende voorbumper en een sportiever afgesteld onderstel doen de rest. We hebben er 200 stuks van gebouwd.

3: Mark X GRMN

toyota mark x grmn

De Toyota Mark X is een middelgrote auto die we voornamelijk in Japan verkopen. Een tamelijk bescheiden design, maar dat geldt niet voor de Mark X GRMN die in 2015 onthuld werd. Check die agressievere voorbumper met grote luchtinlaten eens! En die zwarte 19-inch velgen! Het dak is van koolstofvezel om gewicht te besparen. Onder de motorkap ligt een dikke 3,5-liter V6 met 314 pk. En al die power gaat rechtstreeks naar de achterwielen. Driften iemand? Slechts 100 stuks rijden er wereldwijd rond.

4: 86 GRMN

toyota 86 grmn

De Toyota GT86 leent zich natuurlijk uitstekend voor een GRMN-badge. Het vermogen van de 86 GRMN bedraagt een relatief bescheiden 212 pk (de reguliere GT86 heeft 200 pk). De focus lag dan ook meer op gewichtsreductie en de prestaties op het circuit. Dankzij een motorkap van koolstofvezel en ruiten van plexiglas is de 86 GRMN 45 kilo lichter dan de normale GT86. En die weegt al niet veel. Er zijn 100 stuks geproduceerd.

Plaats op:
 • Twitter
 • Facebook
 • email
 • StumbleUpon
 • Delicious
 • Google Reader
 • LinkedIn
 • Digg
 • MSN Reporter
 • Myspace

  Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten

  Reacties zijn gesloten.

  Reacties zijn gesloten

  U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.