Yaris WRC domineert Power Stage tijdens Rally van Polen!

yariswrc_rally_polen

Oei, wat ging de Yaris WRC tijdens de Rally van Polen snel! Toyota coureur Jari-Matti Latvala won met overtuiging de finale-etappe. Wat doet dat met de positie van ons rallyteam Toyota GAZOO Racing in het klassement?

yariswrc_rally_polen

Rallykanon

Dat de Yaris WRC snel is, wisten we eigenlijk al. De 380 pk (297 kW) sterke Yaris WRC maakte een droomdebuut in de Rally van Monaco en won de Rally van Zweden. Ook tijdens de Rally van Polen (29 juni – 2 juli 2017) noteerde de Yaris WRC hoge snelheden. Met Jari-Matti Latvala achter het stuur, is het een waar rallykanon. Niet zo gek dus dat het duo de Paprotki Power Stage won, de nieuwe finale-etappe van de Rally van Polen.

Lees ook: deze Yaris komt eraan en is geïnspireerd op de Yaris WRC!

yariswrc_rally_polen

Klasse!

Ondanks de winst van de Power Stage (een rally is opgebouwd uit ‘stages’, etappes) waren onze verwachtingen voor de volledige rally hoger. Vanwege een technisch mankement moest Jari-Matti Latvala eerder in de rally tijdelijk stoppen. Hij was erop gebrand de verloren tijd tijdens de Power Stage goed te maken. Dat is gelukt! Jari-Matti Latvala klom met zijn verdiende punten op naar een geweldige 3de plaats in het rijdersklassement. Klasse!

yariswrc_rally_polen

Yaris WRC in ‘Finse Formule 1’

Ons rallyteam Toyota GAZOO Racing profiteert ook van de winst en staat nu 3de in het algemeen klassement van het World Rally Championship (WRC). De volgende rally die zich aandient, is de Rally van Finland. Die vindt plaats van 27 tot en met 30 juli 2017. Dat de Yaris WRC zo snel is, kan vooral hier in zijn voordeel werken. De Rally van Finland staat ook wel bekend als de Finse grand prix, zeg maar de Finse Formule 1. Maar liefst 9 van de 10 snelste rally’s ooit zijn in Finland verreden.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.