Yaris WRC had het in Mexico warm en loodzwaar

yaris_wrc

Oef! De Rally van Mexico van het World Rally Championship (WRC 2017) was een loodzware. Maar beide Yaris WRC’s hebben de eindstreep gehaald!

De kou van de Rally van Zweden lag ons overduidelijk beter; de Yaris WRC finishte immers als eerste! De hitte van de Rally van Mexico van 9 tot en met 12 maart 2017 – en vooral de hoogte van het parcours – speelden ons echter parten. Uiteindelijk eindigden we als zesde en zevende. Minder goed dan in Zweden en Monte Carlo, maar hierdoor behouden we wel ons tweede plaats in het algemeen klassement. En Toyota coureur Jari-Matti Latvala staat op een eveneens knappe tweede plaats in het rijdersklassement.

yaris_wrc

Adembenemend

De Rally van Mexico was de eerste rally van het seizoen op gravel. Hij bestond uit 19 stages met een totale lengte van 370,46 kilometer. Het was een adembenemend. Letterlijk. De rallyproeven vonden plaats op grote hoogte en daar is zuurstof schaars. De combinatie met de hoge temperaturen resulteerde bij vrijwel alle auto’s in koelingsproblemen.

We hielden in de hitte het hoofd koel en overwonnen de problemen snel. Op de zaterdag werd echter regen voorspeld. Hier ging het een beetje mis. Latvala koos voor zachtere banden. Maar de regen bleef  uit, waardoor hij niet optimaal kon presteren. Tegenslag was er ook bij de andere coureur, Juho Hänninen. Hij was tijdens het hele rallyweekend ziek, maar wist desalniettemin belangrijke punten te pakken.

De Toyota Yaris WRC met no. 10 van Latvala en navigator Miikka Anttila eindigde uiteindelijk op de zesde positie. Teamgenoten Juho Hänninen en Kaj Lindström in de Yaris WRC met no. 11 pakten de zevende plaats. Hierdoor staan we nog altijd tweede in het algemeen klassement. 

yaris_wrc

Next stop:  Tour de Corse

De volgende WRC rally vindt plaats van 6 tot en met 9 april 2017 plaats in Corsica. Hij bestaat uit 10 asfaltstages met een totale lengte van 316,76 kilometer. Hopelijk kunnen we Mexico snel vergeten!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.