Yaris WRC krijgt een broertje!

toyota_yaris_wrc

Je hebt hem wellicht al eerder op dit blog voorbij zien komen: ons nieuwe rallykanon, de Toyota Yaris WRC. Maar nu is-ie echt he-le-maal klaar! Verder hebben we goed nieuws voor wie de Toyota Yaris TS mist!

De Toyota Yaris WRC met 4×4-aandrijving is klaar voor het nieuwe wereldkampioenschap rallyrijden. Dat begint op 21 januari 2017 met de Rally van Monte Carlo. Toyota verschijnt met twee exemplaren aan de start. Beide met een vermogen van meer dan 297 kW/380 pk! Met een trekkracht van ruim 425 Nm trek je de stenen uit de straat, laat staan wat dit doet in het terrein. De beresterke 1.6 turbomotor is gekoppeld aan een hydraulische sequentiële 6-bak. Die combinatie staat garant voor spektakel getuige het vele testwerk wat we achter de rug hebben.

4-voudig wereldkampioen Tommi Mäkinen

Dat WRC-veteraan en 4-voudig wereldkampioen Tommi Mäkinen de teambaas van het Toyota rallyteam is, was reeds bekendgemaakt. En ook dat coureur Juho Hänninen en navigator Kaj Lindström tot het team behoren. Daar komen nu twee andere Finnen bij: de 31-jarige Jari-Matti Latvala en navigator Miikka Anttila (44). Vooral van Latvala zijn de verwachtingen hooggespannen; hij was in het wereldkampioenschap van 2010, 2014 én 2015 de runner-up!

toyota_yaris_wrc

Terugkeer naar ‘hot hatch’-segment

Terug naar de Yaris WRC. Want die krijgt er een broertje bij! Een snelle versie van de Yaris die bij de Toyota dealer in de showroom komt te staan. Hiermee krijgt de Yaris TS uit 2007 eindelijk zijn verdiende opvolger. Die leverde al 98 kW/133 pk. Hoe sterk zijn opvolger wordt, is nog niet bekend, maar reken maar op extra veel spierballen! Hiermee keert Toyota terug naar het segment van de zogeheten ‘hot hatches’, compacte hatchbacks die extra gepeperd zijn. De schets hierboven geeft een aardig idee van hoe de snelle Yaris eruit komt te zien.

toyota_yaris_wrc

Eat my dust

De Toyota WRC markeert ook een Toyota terugkeer, namelijk die naar het wereldrallytoneel. In de jaren 80 en 90 waren we uiterst succesvol, bekijk deze legendarische rally Toyota’s maar eens! Zet 21 januari 2017 dus in de agenda. Dit is de dag waarop de Toyota Yaris WRC zijn rallydebuut maakt. Wat was het ook alweer? Iets met ‘eat my dust’? 😉

3 reacties over “Yaris WRC krijgt een broertje!”

  1. @Arnold Vente: Bedankt voor het compliment!

  2. Kees schreef:

    Vette bak !

  3. Arnold Vente schreef:

    Goede berichtgeving,leuke auto de Yaris TS.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.