Yaris WRC maakt droomdebuut in WRC 2017!

yaris_wrc

De Yaris WRC heeft in het wereldkampioenschap rally een droomdebuut gemaakt! De rallyversie van de Yaris eindigde op de tweede plaats overall in de Rally van Monte Carlo. Die rally is traditiegetrouw de start van het kampioenschap.

Wat de 24 Uur van Le Mans voor het FIA World Endurance Championship is, is de Rally van Monte Carlo voor het FIA World Rally Championship (WRC). Het is de meest prestigieuze rally van het hele kampioenschap. Dat bestaat dit seizoen uit 13 rally’s. Het is ook de oudste rally; al in 1911 (!) werd de eerste verreden. In 1998 maakt de Corolla WRC een droomdebuut door als eerste te finishen. Wie had toen kunnen bedenken dat we 18 jaar later wederom een toppositie zouden halen!

yaris_wrc

Nagenoeg perfecte rally

De podiumplek van de Yaris WRC overtreft alle verwachtingen. Ook die van ons. “Het eindresultaat is veel beter dan waar we op gehoopt hadden”, laat teambaas Tommi Mäkinen in een enthousiaste reactie weten. “Vooral omdat dit jaar voor ons een ontdekkingsjaar is”, vervolgt de 4-voudig wereldkampioen rally die zich aan Toyota GAZOO Racing verbonden heeft. “We hebben nog niet heel veel ervaring met de Yaris WRC opgebouwd. Desondanks reden we een nagenoeg perfecte rally. Ik ben ontzettend blij!”

yaris_wrc

Knappe prestatie

Ook de tweede Yaris WRC maakte indruk. Vooral op de 1.607 meter hoge Col de Turini. Die berg kent veel uitdagende haarspeldbochten. Die waren door regen en sneeuw soms verraderlijk glad. Maar dat weerhield de Yaris WRC er niet van om in de zogeheten Power Stage als derde overall te eindigen. Deze knappe prestatie leverde Toyota GAZOO Racing ook punten op in het rijdersklassement.

yaris_wrc

Spectaculaire beelden

De volgende keer dat de Yaris WRC in actie komt, is tijdens de Rally van Zweden. Die begint op 9 februari en speelt zich af in de verlaten bossen van Zweden én Noorwegen. Maak je borst maar nat voor spectaculaire beelden!

2 reacties over “Yaris WRC maakt droomdebuut in WRC 2017!”

  1. @Richard de Weerd: Dat was inderdaad een vreselijke gebeurtenis tijdens dit evenement. Ik begrijp je opmerking. Bedankt dat je ons daarop attendeert.

  2. Richard de Weerd schreef:

    Knappe prestatie maar het had jullie gesierd als jullie op zijn minst even stil zouden staan bij het overlijden van een toeschouwer tijdens de wedstrijd.


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.