Yaris WRC voor het eerst 2 keer op erepodium WRC 2017 rally

yaris-wrc-rally-finland

De Toyota Yaris WRC liet tijdens de Rally van Finland zijn spierballen (297 kW/380 pk!) rollen! De Yaris WRC finishte als 1ste en 3de en pakte hiermee het goud én brons!

De Rally van Finland (27-30 juli 2017) was de 9de ronde uit het World Rally Championship 2017 (WRC 2017). Een thuiswedstrijd voor ons rallyteam van Toyota GAZOO Racing, want alle 3 de Toyota coureurs komen uit Finland. Esapekka Lappi racete zijn Yaris WRC naar het goud terwijl Juho Hänninen in zijn Yaris WRC het brons wist veilig te stellen. Het was de eerste keer in het rallykampioenschap dat we niet 1 keer maar 2 keer op het erepodium stonden!

yaris-wrc-rally-finland

Yaris WRC wint 18 van de 25 etappes

De 3de Yaris WRC – die van coureur Jari-Matti Latvala – had op zaterdag 29 juli een technisch probleem en finishte uiteindelijk als 21ste. De rally bestond uit 25 etappes en de Yaris WRC domineerde ze bijna allemaal. Maar liefst 18 van deze zogeheten ‘stages’ wist de Yaris WRC zelfs te winnen!

Lees ook: alle specificaties van de Yaris GRMN, de nieuwe ‘hot hatch’-versie

yaris-wrc-rally-finland

Nóg betere auto’s

Toyota topman Akio Toyoda na afloop van de rally: “Om juist de Rally van Finland te winnen, is heel speciaal. Jaren geleden sprak ik in Finland met rallyveteraan Tommi Mäkinen, nu rallyteamleider bij Toyota GAZOO Racing. Toen zijn we met het project WRC begonnen, om met rallyrijden nóg betere auto’s te kunnen maken. En om dan jaren later zowel het Japanse als Finse volkslied te horen na afloop van de Rally van Finland, heeft mij echt ontroerd.”

yaris-wrc-rally-finland

Rally van Duitsland

De volgende ronde uit het Word Rally Championship is de Rally van Duitsland (17 – 20 augustus 2017). Die vindt vooral op asfalt plaats. Ons rallyteam Toyota GAZOO Racing staat momenteel 3de in het algemeen klassement van het WRC 2017.

2 reacties over “Yaris WRC voor het eerst 2 keer op erepodium WRC 2017 rally”

  1. Herman schreef:

    Gefeliciteerd met het behaalde succes!
    Ook zo’n bodemplaat van de Yaris WRC ziet er heel strak uit zo te zien…


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.