Yaris WRC pakt opnieuw punten in WRC 2017

yaris wrc

De Yaris WRC heeft de Rally van Wales afgesloten met punten die meetellen voor de eindstand van het WRC 2017, het World Rally Championship. Toyota’s rallyteam Toyota GAZOO Racing staat momenteel derde overall.

Derde snelste tijd

De Rally van Wales werd verreden van 26 tot en met 29 oktober 2017. Zowel Toyota coureur Jari-Matti Latvala als Esapekka Lappi wisten kostbare punten zeker te stellen. Extra punten waren er voor Latvala die de zogeheten Power Stage afsloot met de derde snelste tijd. Uiteindelijk finishte de Finse coureur op de vijfde plaats. Lappi eindigde op de negende plaats. De derde Yaris WRC – die van Juho Hänninen – moest door een stuurfoutje de rally helaas voortijdig verlaten.

yaris wrc

Uiterste best

Tommi Mäkinen over de behaalde resultaten: “Echt blij ben ik niet met een vijfde en negende plaats. Maar we weten wat de oorzaak is en kunnen het oplossen. Tijdens de vorige rally – die van Spanje – hebben we aanpassingen aan de auto gedaan die voor deze rally niet goed uitpakten, met name op het gebied van grip. Alle coureurs hebben werkelijk hun uiterste best gedaan. Een speciaal dankwoord voor Juho die voor de laatste keer voor Toyota reed. Onze goede prestaties van dit seizoen zijn deels aan hem te danken.”

yaris wrc

Down under

De volgende rally waarin de Yaris WRC in actie komt, is de Rally van Australië van 16 tot en met 19 november 2017. We gaan dus ‘down under’! Het is de laatste rally uit het kampioenschap van dit jaar. Twaalf rally’s gingen eraan vooraf. De Yaris won de Rally van Finland en de Rally van Zweden. In de openingsrally – die van Monte Carlo – maakte de 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC een droomdebuut door als tweede te finishen.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.