Het blog van Toyota


Voor als het pijpestelen regent: 6 toffe Toyota’s van Lego!

lego-toyota

Als het aan één stuk door regent, zoek je vertier binnenshuis. Wat dacht je van de volgende 6 Toyota modellen, gemaakt van Lego!

Wie kent het niet: Lego. Generaties zijn ermee opgegroeid. De bouwsteentjes in allerlei kleuren inspireerden velen tot het maken van bouwsels, voertuigen, hele dorpen en zelfs levensgrote dieren. Sommige creatievelingen dachten meteen aan Toyota toen ze de bouwsteentjes in handen kregen. Dat heeft de volgende 6 toffe Toyota’s van Lego opgeleverd!

1 Toyota Hilux – Back to the Future

lego-toyota

We trappen af met de gitzwarte Toyota Hilux, bekend van de filmhit ‘Back to the Future’ uit de jaren 80. De Lego-versie van bouwer Paave is niet bedoeld voor de vitrinekast, maar kan daadwerkelijk rijden! En dankzij de 4×4-aandrijving heeft hij zelfs met sneeuw en een heuveltje geen enkele moeite; check de video maar:

Lees ook: behalve de Hilux heeft ook de volgende Toyota een link met de film ‘Back to the Future’

2 Toyota Corolla AE86

lego-toyota

Een klassieker als de Corolla AE86 mag natuurlijk niet ontbreken. De laatste Corolla met achterwielaandrijving inspireerde Lego-bouwer RM8 tot de volgende miniatuurversie. De uitvoering die je in de video ziet, is beroemd geworden door Takumi Fujiwara. Het fictionele karakter driftte in de manga-strip ‘Initial D’ over verraderlijke bergpassen.

3: Toyota MR2

toyota-lego

Kennen we hem nog? De eerste generatie Toyota MR2? Compact, licht, achterwielaandrijving en met de motor achterin. Puur rijplezier, net als de huidige Toyota GT86 dat biedt. Rhys Sharry vond het voldoende om de 2-zitter te eren met een fraai Lego-model. En gelijk heeft hij! Check die dikke wieltjes, dubbele uitlaat en klapkoplampjes, supertof!

lego-toyota

4: Toyota GT86

lego-toyota

Oei, dit moet geen makkelijk karweitje geweest zijn. Zie het vloeiende design van onze sportauto Toyota GT86 maar eens na te bouwen met het hoekige design van Lego-steentjes. Alle lof voor bouwer Senator Chinchilla die het deed en wat ons betreft glansrijk slaagde. Hij heeft zelfs de befaamde boxermotor nagemaakt!

lego-toyota

5 Toyota FJ Cruiser

lego-toyota

Zo af en toe kom je hem ook in Nederland tegen: de Toyota FJ Cruiser. Het model is hier nooit officieel geleverd, maar dat weerhoudt mensen er niet van om er een te importeren, meestal uit Amerika. De FJ Cruiser is dan ook een tof ding, een speelse versie van de Land Cruiser zeg maar. Logisch dat Peteris Sprogis hem in Lego heeft nagebouwd!

lego-toyota

6 Toyota GT-One

lego-toyota

Deze Toyota kom je niet op de snelweg tegen. Op het circuit zag je hem wel, bijvoorbeeld tijdens de beroemde 24 Uur van Le Mans. Ergens dus een verre voorvader van de huidige Toyota TS050 HYBRID waarmee we meedoen aan het World Endurance Championship, WEC 2017. Slechts 7 exemplaren zijn er gebouwd. De Lego-versie van Heiko Ruutel is het 8ste exemplaar. Fasten your seatbelts!

lego-toyota

Krijg je er geen genoeg van? Check dan deze Lego Cruiser! Welke Toyota ga jij in Lego nabouwen?

Plaats op:
 • Twitter
 • Facebook
 • email
 • StumbleUpon
 • Delicious
 • Google Reader
 • LinkedIn
 • Digg
 • MSN Reporter
 • Myspace

  Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten

  Reacties zijn gesloten.

  Reacties zijn gesloten

  U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.