Zo goed is onze Toyota GT86!

De Toyota GT86 is de beste sportauto volgens Carbuyer

Hoeveel sportwagen is onze Toyota GT86? Heel veel sportwagen, zegt de Britse autosite Carbuyer. Zoveel zelfs dat Carbuyer de Toyota GT86 uitgeroepen heeft tot ‘Beste sportauto’!

GT86 laat 911 achter zich

Dat Carbuyer de Toyota GT86 de beste sportauto vindt, is op zich al geweldig, maar dat de GT86 hiermee andere gerenommeerde sportauto’s als de Porsche 911, BMW M4 en de Jaguar F-Type achter zich laat, is helemaal fantastisch! Deze sportauto’s zijn veel duurder dan de 44.535 euro waarvoor onze GT86 in de prijslijst staat. Om een idee te geven, een Porsche 911 kost ruim het dubbele.

De Toyota GT86 is de beste sportauto volgens Carbuyer

Rijplezier telt

Eerlijk is eerlijk: een 911 heeft meer vermogen, maar daar draait het volgens Carbuyer niet om. En ook de topsnelheid doet er eigenlijk niet heel veel toe. Of zoals Carbuyer het omschrijft: ‘This list is about smiles per hour, not just miles per hour.’ Met andere woorden: het rijplezier telt, niet of de sportauto in kwestie nou 300 of 200 km/uur haalt.

We zijn het volledig met Carbuyer eens. Een sportauto met 200 pk kan net zoveel (of in het geval van de GT86 zelfs méér) rijplezier geven dan een sportauto met bijvoorbeeld 370 pk. Dus wat let je? Ontdek de ‘Beste sportauto’ volgens Carbuyer op Toyota.nl!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.